Sådan indstilles en statisk IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på ikonet 'Start' nederst til venstre på skærmen. Klik på 'Kør' i menuen. Skriv 'cmd' i tekstfeltet og klik på 'Kør'. En sort Windows-dialogboks skal åbne.

2.

Skriv 'ipconfig / all' og tryk på 'Enter' -tasten. Oplysninger om din IP-adresse vises nu. Skriv ned de værdier, der er angivet under 'Standard Gateway', 'IP-adresse', 'Subnet Mask' og 'DNS-servere'. Afslut vinduet 'cmd'.

3.

Klik på ikonet 'Start'. Højreklik på 'Kontrolpanel' og vælg 'Åbn'. Naviger til linket 'Netværksforbindelser' og klik på det. En liste over aktuelle netværksforbindelser vises nu. Højreklik på den forbindelse, du bruger til at få adgang til internettet, og vælg 'Egenskaber'.

4.

Gå til fanen 'Generelt' og klik på 'Internetprotokol (TCP / IP ) '-knappen. Klik på knappen 'Brug den følgende IP-adresse'. Indtast de oplysninger, du tidligere har optaget i felterne 'IP-adresse', 'Subnetmaske' og 'Standardgateway'.

5.

Klik på 'Brug følgende DNS-server Adresse '-knappen. Indtast den 'DNS-adresse', du har optaget, og klik på 'OK'. Du har nu en statisk IP-adresse opsætning.

Tips og advarsler

  • Når du vælger den netværksforbindelse, du skal bruge, skal du kigge efter en lille klot på netværket eller ord, der siger 'internetadgang'.
  • Internetprotokoladresser eller IP-adresser er et nummeridentifikationssystem, der bruges af computere. En computer har altid mindst en IP-adresse tilknyttet den på et givet tidspunkt. Der er to hovedtyper af IP-adresser, dynamiske og statiske. Dynamiske adresser er en tilfældigt genereret IP-adresse, der er tildelt til din computer ved opstart. Statiske IP-adresser er skiftende IP-adresser, som en bruger tvinger sin computer til at bruge. Fordelen ved at bruge en statisk IP-adresse er mindre besvær med firewalls eller andre sikkerhedsfunktioner installeret på din bærbare computer, da disse funktioner ikke behøver konstant at tillade nye IP-adresser via deres systemer.