Sådan konfigureres en DNS Windows 2000-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Administrative værktøjer'. Klik på 'DNS Manager' for at åbne konfigurationskonsollen. Hvis dette er første gang du åbner konfigurationskonsollen, starter guiden. Hvis ikke, højreklik på dit DNS-servernavn til venstre og vælg 'Konfigurer min server'. Klik på 'Næste' på åbningsguiden.

2.

Vælg 'Tilføj fremad opsøgningszone' og klik på 'Næste'. Klik på 'Primær' som typen af ​​zone og klik på 'Næste'. Windows genererer et unikt udseende zone navn til netværket. Hold dette navn eller indtast et nyt og klik på 'Næste'.

3.

Indtast dit IP-område. For de fleste små interne netværk skal du indtaste '192.168.1.1.' Klik på knappen 'Næste'. Den næste skærm anmoder om en mappested for at gemme dine DNS-filer. Hold standardplaceringen og klik på 'Næste'.

4.

Klik på 'Afslut' på den sidste skærm. DNS-serveren er konfigureret, og du vender tilbage til den åbne DNS Manager-konsol.

Domænenavnetjenesten (DNS) oversætter venlige computernavne som 'mydomain.com' til en IP-adresse. IP-adressen er den fysiske adresse på en computer, og den bruges til at finde placeringen af ​​det domæne, du indtaster i webbrowseren. Windows 2000-serveren kan fungere som en DNS-server og leverer IP-oversættelsestjenester til dine netværkskunder. Microsoft giver en guide til at guide dig gennem processen.