Sådan opretter du en statisk IP på et hjemmecomputer netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din 'Start' -menu ved at klikke på ikonet Windows nederst til venstre på skærmen. Klik på 'Kontrolpanel' på menuen 'Start'.

2.

Klik på 'Netværksforbindelser' i Kontrolpanel. Højreklik på din nuværende internetadgangsnetværksforbindelse og vælg 'Egenskaber'.

3.

Tag fanen 'General' i fokus og klik på 'Internet Protocol (TCP / IP) ' link. Fra de radiale knap muligheder klik på 'Brug den følgende IP-adresse.' Indtast tekstfelterne IP-adressen og andre indstillinger, som du vil have din computer til at bruge.

4.

Vælg 'Brug følgende DNS-serveradresse'. Indtast den DNS-adresse, du vil have din computer til at bruge. Afslut alle vinduer. Din computer arbejder nu med en statisk IP-adresse.

Tips og advarsler

  • Din dynamiske IP-adresse findes ved at skrive 'ipconfig / all' til kommandoen Hurtig. Denne IP-adresse og information kan bruges i de statiske IP-adresse tekstfelter.
  • IP-adresser er den måde, computere holder styr på hinanden. IP-adresser bliver tildelt til din computer uanset netværk, du bruger til internetadgang. Som standard tildeles IP-adresser tilfældigt computere hver gang de starter. For at tildele en permanent IP-adresse, også kaldet en statisk IP, ændres egenskaberne af din netværksforbindelse. Ændring af netværks egenskaber er en reversibel opgave, hvis du ikke længere ønsker en statisk IP.