Sådan opretter du et netværk uden en router i Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

På Windows Vista-skrivebordet skal du klikke på 'Start' -knappen, derefter 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværks- og delingscenter'. Dette fører dig til siden med Vista Network and Sharing Center.

2.

Klik på 'Konfigurer en forbindelse eller netværk.' En dialogboks skal vises. Klik på 'Konfigurer et trådløst ad hoc-netværk (computer til computer)', og klik derefter på knappen 'Næste'. En kasse med en forklaring på et trådløst ad hoc-netværk vises. Læs oplysningerne, og klik derefter på knappen 'Næste'.

3.

Tildel et netværksnavn til dit nye netværk ved at indtaste det i tekstfeltet 'Netværksnavn:'. Du kan vælge ethvert navn, men det er mere sikkert bruge et navn, der ikke let vil blive forbundet med dig. For eksempel, hvis du er Williams-familien, navngiv ikke dit netværk 'WilliamsFamily.' Vælg et navn, der er mere uklart.

4.

Vælg en sikkerhedstype. Dine muligheder er 'Ingen godkendelse (åben),' 'WEP' og 'WPA-2 Personal.' Den første betyder ingen kryptering vil blive anvendt, og dette er ikke et godt valg. Vælg en af ​​de to andre. WPA-2 er mere sikker end WEP, så det er det bedre valg.

5.

Indtast en sikkerhedsnøgle eller adgangskode i det næste felt. Vælg en kombination af otte til 63 bogstaver og tal og skriv dem ned, så du kan huske dem. Husk, bogstaverne er sagerfølsomme, så hvis du bruger store bogstaver til nogen, skal du skrive dem ned i store bogstaver. Du skal bruge dem til at oprette andre computere på dit ad hoc-netværk.

6.

Klik på knappen 'Næste' for at oprette dit netværk. Hvis du har gjort alt korrekt, vises et panel, der meddeler dig, at dit netværk er klar til brug.

7.

På en anden computer skal du scanne efter tilgængelige trådløse netværk for at finde netværket du har lige oprettet. Vælg netværket og klik på 'Connect'. De andre computere på netværket behøver ikke at køre Windows Vista, men kan også være Windows XP eller Windows 7-computere. Du kan have omkring 10 computere på dit netværk, før der opstår problemer med udførelsen på dit Vista-netværk.

Opsætning af et netværk er ikke altid en nem ting at gøre, især hvis du ikke har en router eller en switch. Heldigvis giver Windows Vista dig mulighed for at oprette et ad hoc-netværk uden infrastrukturen, ved hjælp af computerens trådløse funktioner. Du vil imidlertid gerne sikre dit netværk, især da du bruger den trådløse netværksgrænseflade.