Sådan får du adgang til et Netopia DSL-modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at din computer er forbundet til Netopia-modemet, enten direkte, ved at forbinde et Ethernet-kabel fra modemet til din computer eller via en kablet eller trådløs netværksrouter, der er tilsluttet modemet . Hvis din computer har en internetforbindelse, er du forbundet til dit Netopia-modem.

2.

Åbn et webbrowservindue og indtast 'http://192.168.1.254' i webadresse boks. Dette åbner Netopia-modemets 'grundlæggende tilstand'.

3.

Indtast brugernavn og kodeord, hvis du bruger en trådløs forbindelse, og dit Netopia-modem er tidligere konfigureret

4.

Foretag de ønskede ændringer til modemets indstillinger.

5.

Gem eventuelle ændringer, du har foretaget i Netopia DSL-modemets indstillinger, og luk webbrowseren for at logge ud.

Tips og advarsler

  • Mens du er logget på modemmet, du kan ændre netværksnavnet, adgangskoden og administrere, hvordan computere på dit netværk opretter forbindelse til internettet, samt en række avancerede funktioner som port videresendelse og indstilling af statiske IP-adresser. Ejerens manual indeholder mere detaljerede oplysninger om disse indstillinger.
  • For de fleste brugere er standardindstillingerne for Netopia DSL-modemet nok, men du skal logge ind på modemet, hvis du vil have adgang til netværks- eller internetindstillingerne. Dette er især vigtigt, hvis du bruger et DSL-modem med trådløs funktionalitet, da usikrede trådløse netværk kan give andre adgang til dit netværk og computere på det.