Sådan opretter du en Netopia Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut routerns strømforsyning.

2.

Slut et Ethernet-kabel til en nummereret port på bagsiden af router. Slut den anden ende til en Ethernet-port på din computer.

3.

Åbn et webbrowservindue og indtast 'http://192.168.1.254' i adresselinjen

4. Indtast brugernavn og adgangskode til en brugerkonto med administrative rettigheder, når de bliver spurgt. Hvis du er i tvivl om hvilket brugernavn og adgangskode du skal indtaste, skal du kontakte den person, der oprindeligt Konfigurer routeren. Hvis routeren ikke er konfigureret, er standardoplysningerne 'admin' brugeroplysninger i brugerens manual.

5.

Klik på 'Ekspertindstilling 'link i panelet til venstre i vinduet og klik på' OK 'for at bekræfte, at du vil indtaste ekspertmodus.

6.

Klik på knappen' Konfigurer 'fra menulinjen øverst i vinduet. Vælg 'LAN' i menuen.

Klik på 'Wireless' i boksen 'Andre LAN-indstillinger' og markér feltet Aktiver trådløs.

8.

Indtast et navn til dit trådløse netværk i feltet 'SSID (Network ID)' og klik på 'Send' knappen.

9.

Klik på linket 'Avanceret' under 'Andre trådløse valgmuligheder.'

10.

Marker afkrydsningsfeltet 'Aktiver lukket systemmodus' og klik på 'Send'.

11.

Klik på 'MAC-godkendelse' og afmarker feltet 'Aktivér trådløs MAC-autorisation', hvis den er markeret. Klik på 'Send'.

12.

Klik på ikonet 'Forsigtig' øverst i højre hjørne af vinduet og klik på 'Gem og genstart' for at gemme dine ændringer. < /p>

13.

Åbn menuen 'Start' og klik på 'Kontrolpanel' på en computer, du vil føje til det trådløse netværk, du lige har oprettet. Klik på 'Netværk og Internet', derefter 'Netværks- og delingscenter' og klik på 'Konfigurer en ny forbindelse eller et netværk.'

14.

Vælg 'Tilslut manuelt til et trådløst netværk 'og klik på' Næste '.

Indtast navnet på det trådløse netværk, du har oprettet i feltet' Netværksnavn ', og vælg' Ingen godkendelse 'fra' Sikkerhed type '-menuen. Klik derefter på 'Næste' for at oprette forbindelse til netværket.

Ved at oprette din Netopia-router kan du konfigurere den til at fungere som en kablet og trådløs netværksrouter. Computere, der er tilsluttet routeren, kan få adgang til filer, der er delt på andre netværkscomputere. Hvis din Netopia-router er forbundet til internettet, kan computere på netværket også få adgang til internettet. Du skal først oprette routeren for at oprette et netværk og derefter fortælle Windows, hvordan du tilmelder dig netværket.