Sådan opsættes et kabelmodem til et skrivebord og en trådløs router til en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslutning af routeren

1.

Slut et Ethernet-kabel til Ethernet-porten på bagsiden af ​​modemet. Havnen er normalt mærket 'Til Computer' eller 'Ethernet.' Skub stikket ind i porten, indtil det klikker på plads.

2.

Slut den anden ende af Ethernet-kablet til WAN-porten (WAN) på bagsiden af den trådløse router. Routere har kun en WAN-port, og porten er sædvanligvis adskilt fra de andre Ethernet-porte på routeren. I nogle tilfælde er porten mærket 'Til modem' eller 'Ethernet.'

3.

Slå den trådløse router på. Routere som D-Link, Linksys og Belkin har ikke en strømafbryder. For at tænde dem skal du tilslutte dem. Nogle mindre kendte modeller kan have en strømafbryder.

Tilslutning af skrivebordet

1.

Slut et Ethernet-kabel til LAN port 1 (LAN1). Skub stikket ind i porten, indtil det klikker på plads. Routere har lys placeret på forsiden, der tændes, når internettet med succes skubbes gennem adgangspunktet. I dette tilfælde er adgangspunktet LAN1. Kontrollér lysene på forsiden af ​​routeren for at sikre LAN1 lyser.

2.

Tilslut den anden ende af routeren til netværkskortet (NIC) på bagsiden af ​​computeren. Normalt er Ethernet-porten titlen 'Ethernet' eller 'To Modem.'

3.

Tænd computeren og lad den starte op. Når computeren er tilsluttet til LAN'en direkte, har den altid internetforbindelse. Når du er startet, skal du åbne en webbrowser for at surfe på internettet.

Tilslutning af bærbar computer

1.

Aktiver 'trådløs' forbindelse på den bærbare computer ved at få adgang til det trådløse netværksadministrator. Dobbeltklik på det trådløse signalikon, der findes i værktøjskassen nederst til højre på computerskærmen.

2.

Vælg 'Wi-Fi ON' fra rullemenuen placeret nederst til venstre i den trådløse netværksadministrator. Computeren lokaliserer alle åbne og sikrede netværk inden for computerens rækkevidde.

3.

Vælg dit netværk fra listen og markér feltet ud for 'Gem netværk'. Hvis du tjekker boksen, kan computeren genoprette forbindelse til dit netværk på egen hånd, hvis det taber forbindelse.

4.

Klik på 'Connect' for at etablere en netværksforbindelse. Vent, indtil du får en pop op-boks, der angiver, at computeren er tilsluttet og klar til brug, før du starter en webbrowser.

Den traditionelle metode til at forbinde stationære computere til et netværk er at forbinde det til modemet via LAN-portene på bagsiden af ​​den trådløse router. Dette giver dig mulighed for at udnytte en konsekvent internetforbindelse og frigøre plads på den trådløse del af dit netværk til bærbare computere og andre trådløse netværk. Modsat er bærbare computere traditionelt forbundet til internettet via Wi-Fi-antennerne placeret på den trådløse router. Dette giver de bærbare brugere på dit netværk mulighed for at vandre frit.