Sådan deaktiveres automatisk login til netværksdelingsmapper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows XP

1.

Klik på knappen 'Start' og vælg 'Kør' fra startmenuen.

2.

Skriv 'kommandoer' (uden citatmærker) og tryk på 'Enter' -tasten på tastaturet.

3.

Skriv 'netbruger gæst *' og tryk på ' Enter '-tasten på dit tastatur.

4.

Skriv det kodeord, du vil tildele til dine delte mapper, og tryk på' Enter 'på tastaturet.

5.

Indtast adgangskoden en gang til for at bekræfte og tryk på 'Enter' på tastaturet. Dette vil placere et kodeord på dit netværk dele filer og forhindre brugere i at logge automatisk ind i mapperne.

Windows Vista og Windows 7

1.

Klik 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel' fra startmenuen.

2.

Vælg 'Netværk og internet' fra 'Kontrolpanel' og klik derefter på 'Netværk og Deling Center. '

3.

Rul ned til afsnittet' Adgangskodebeskyttet deling 'og klik på pileknappen ved siden af ​​overskriften for at udvide sektionen.

4.

Anbring et mærke ud for 'Slå adgangskodebeskyttet deling' til og klik derefter på 'Apply' knappen.

5.

Indtast administratoren adgangskode, hvis du bliver bedt om det. Nu kan kun personer med brugernavn og adgangskode på computeren logge ind på delte netværksmapper.

Hvis du deler mapper via et netværk, kan du have, at disse mapper er beskyttet med adgangskode for at deaktivere automatisk login. Hvis du placerer et kodeord på delte mapper, kan kun autoriserede brugere få adgang til filerne indeni og øge netværkssikkerheden. I Windows XP skal du angive et kodeord for gæstekontoen for at gøre dette. I Windows Vista og Windows 7 skal du aktivere adgangskodebeskyttet deling.