Beskrivelse af Wireless Fidelity

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Almindeligvis kaldet 'Wi-Fi' er trådløst troværdighed et lokalnetværk (WLAN) -teknologi, der er mærket af Wi-Fi Alliance.

Funktion

Trådløs troværdighed forbinder elektriske enheder med et trådløst netværk via et elektrisk signal. Trådløs troværdighed bekræfter, at netværkskomponenterne overholder et standardsæt udviklet af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE) - benævnt 802.11-standarden. Dette standard sæt sikrer, at signalernes struktur og format er korrekt konverteret og modtager minimal interferens.

Process

Trådløse fidelity-funktioner via en netværksadapter, der er tilsluttet netværksenheden. Netværksadapteren konverterer digitale data til et radiosignal, som derefter sendes til andre netværksenheder. De andre enheder inden for det trådløse netværksadgangspunkt, eller 'hotspot', henter signalet og oversætter det til digitale data. Computere forbinder til perifere enheder som tastaturer og højttalere gennem brug af kabler og linjer. De kan også kommunikere til elektriske apparater uden en fysisk forbindelse. Dette gøres via trådløs troskab.