Jeg kan ikke oprette forbindelse til Vista Computer på et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller firewallindstillingerne på hver af computerne. Hver computer skal have firewallindstillingerne for at tillade trafik fra LAN. Har ikke mere end en firewall aktiv på én gang.

2.

Kontroller arbejdsgruppens navn for hver af computerne. Hver computer skal have det samme Arbejdsgruppenavn for at sikre, at alle er tilsluttet netværket korrekt. For at kontrollere arbejdsgruppens navn skal du klikke på 'Start' og derefter højreklikke på 'Computer' og vælge 'Egenskaber'. Arbejdsgruppenavnet kommer under afsnittet 'Computernavn, domæne og arbejdsgruppeindstillinger' på skærmen.

3.

Kontroller, at hver af computerne har mindst en matchende konto som alle de andre computere. Både brugernavn og adgangskode skal svare til den ene konto, der deles af alle computere, selvom den pågældende konto ikke er logget ind på nuværende tidspunkt. For at oprette eller administrere brugerkonti på computeren skal du klikke på 'Start' og vælge 'Kontrolpanel'. Fra kontrolpanelet skal du vælge 'Brugerkonti'.

Hvis du har oprettet et lokalt lokalnetværk (LAN) hjemme, og du har problemer med at oprette forbindelse til en eller flere computere, der kører Vista, er der et par ting, som du kan løse dette problem. Løsning af dette problem er ikke svært at gøre, selvom det kan være tidskrævende afhængigt af hvordan du har oprettet dit netværk. Selvom du kører Windows XP på nogle af computere og Windows Vista på andre, skal du stadig være i stand til at oprette forbindelse til de computere, der kører Vista, ved hjælp af de computere, der kører XP.