Sådan bruges en switch-hub i stedet for en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af det første Ethernet-kabel til 'Computer' -porten på bredbåndsmodemet. Tilslut den anden ende af dette kabel til 'Uplink' eller 'LAN' porten på Ethernet-kontakten. Bemærk: ældre Ethernet-switche har muligvis ikke en 'Uplink' eller 'LAN' -port. I dette tilfælde skal du sætte Ethernet-kablet i port 1 på Ethernet-kontakten.

2.

Slut den ene ende af det andet Ethernet-kabel til computernetværksadapteren. Slut den anden ende af Ethernet-kablet til Port 2 på Ethernet-kontakten.

3.

Åbn internetbrowserprogrammet (f.eks. Internet Explorer eller Firefox) på computeren. Indtast adressen på et fælles websted (f.eks. 'Http://www.google.com') i søgefeltet i browseren, og tryk på 'Enter'.

Mange computernetværk bruger en trådløs router til at dele en enkelt bredbåndsinternetforbindelse. Da trådløse routere tildeler en IP-adresse inden for et bestemt adressefelt, er det normalt ikke en god ide at bruge en trådløs router, når de computere, der skal tilsluttes, er en del af et større netværk (f.eks. Et satellitkontor for et stort firma). < br />


En bredbåndsinternetforbindelse kan også deles ved hjælp af en Ethernet-switch (som undertiden kan kaldes 'hub' eller 'switch hub'). En Ethernet-switch vil dele en internetforbindelse uden specifikt at tildele IP-adressetildelinger, hvilket gør det til et godt valg for lokale netværk.