Sådan deler mapper på et netværk i Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find den mappe, du gerne vil dele på dit netværk, fra Windows Explorer. Noter det.

2.

Vælg filen med et højreklik og klik derefter på 'Del'.

3.

Skriv navnet på den person, du vil dele mappen med, eller vælg deres navn fra rullemenuen, hvis din computer er konfigureret til en bestemt arbejdsgruppe.

4.

Vælg tilladelsesniveauet for brugeren ved siden af ​​deres navn. Vælg 'Reader' for at tillade brugeren kun at se filer, 'Bidragyder', så de kun kan ændre og slette de filer, de oprettede eller 'Co-owner' for at give brugerne fuldstændig adgang til mappens indhold.

5.

Klik på 'Del' for at dele mappen på netværket. Når mappen er delt, vises der et link, der kan sendes til brugere via e-mail eller instant message for at få adgang til delte filer og mapper.

Windows Vista tillader brugere at dele mapper på deres computer med andre computere på samme netværk. Ejeren af ​​mappen kan diktere, om brugerne ser deres filer, får lov til at foretage ændringer. Når netværksbrugeren har fuld adgang til din delte mappe, kan de tilføje og fjerne filer fra mappen. Når du deler en mappe i Windows Vista, er det ikke nødvendigt, at netværksmodtagerens computer kører Windows Vista, da Windows Vista kan fungere sammen med andre Windows- og Apple-operativsystemer.