Sådan fejlfindes et Vista-netværk på en ny computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at alle kabler, der går fra din computer til routeren, modemet eller den anden computer på netværket, er tilsluttet korrekt.

2.

Kontroller, at hver af computerne har mindst en matchende brugerkonto. Både brugernavn og adgangskode skal svare til den ene delte konto. For at kontrollere brugerkonti skal du klikke på 'Start / Kontrolpanel / Brugerkonti'.

3.

Kontrollér, at alle computere på netværket bruger det samme arbejdsgruppens navn ved at klikke på 'Start' , 'højreklik på' computer 'og kigger under afsnittet Arbejdsgruppe i vinduet, der dukker op.

4.

Kontroller, at den router, du bruger, er kompatibel med Windows Vista af Gå til webstedet Microsoft Windows Fejlfinding (se Ressourcer) og klik på 'Internet Connectivity Evaluation Tool.'

5.

Brug værktøjerne til fejlfinding af netværk på computeren ved at klikke på 'Start / Kontrolpanel / Netværk og Internet / Netværks- og delingscenter ', højreklik på den del af netværket, der har problemet (angivet med en rød X), og vælg' Diagnose og reparation. '

Hvis du har en ny computer, der kører Vista, og du har det tilsluttet et netværk, uanset om det er et netværk, der er strikt brugt til at oprette forbindelse til internettet eller et lokalnetværk (LAN), der bruges til at dele filer og printere, fejlsøgning af netværket er meget let. Du behøver ikke være en netværksadministrator til at finde ud af det, fordi Vista har nogle fejlfindingsværktøjer om bord, der tager sig af næsten ethvert problem du måtte have.