Sådan forbinder du en pc til en bærbar computer ved hjælp af LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows XP

1.

Åbn 'Startmenu', vælg 'Alle programmer', 'Tilbehør', 'Kommunikation' og vælg 'Netværksopsætningsguiden' på den bærbare computer.

Tryk på 'Næste' på de to indledende skærme for at starte installationsprocessen.

3.

Klik på afkrydsningsfeltet ud for 'Ignorér frakoblet netværkshardware', hvis der vises en skærm, der angiver, at LAN-kortet ikke er tilsluttet routeren, og tryk derefter på 'Næste'. Denne boks fortæller installationsguiden, at netværket er helt trådløst. Hvis pc'en er tilsluttet netværket via ethernet-kabel, vises denne dialogboks ikke.

4.

Vælg den anden mulighed i dialogboksen 'Vælg en forbindelsesmetode' og tryk på 'Næste'. Dette fortæller guiden, at netværket forbinder til internettet via en central router.

5.

Tryk på 'Næste', hvis skærmen 'Vælg din internetforbindelse' vises. Computeren vælger den korrekte forbindelse automatisk.

6.

Navngiv computeren og giv den en kort beskrivelse til identifikationsformål, og tryk på 'Næste'.

7.

Giv netværket et 'arbejdsgruppe' navn og tryk på 'Næste'. Dette trin er afgørende, da det identificerer det netværk, som alle computere vil oprette forbindelse til.

8.

Tænd for 'Fil og udskriv deling' og tryk på 'Næste'. < /p>

9.

Se de angivne oplysninger og skriv navnet på 'arbejdsgruppen' til fremtidig reference, og tryk derefter på 'Næste'.

10.

Vælg indstillingen for at afslutte guiden, tryk på 'Næste', og tryk derefter på 'Afslut' for at fuldføre guiden.

11.

Tryk på 'Ja' for at genstarte computeren til ændringerne træder i kraft.

12.

Gentag den forrige rækkefølge af trin på pc'en, der kører Windows XP. Indtast de samme muligheder under opsætningen. Brug et andet navn og en beskrivelse til pc'en, men brug det samme 'arbejdsgruppe' navn, eller LAN'et forbinder ikke de to computere.

13.

Naviger til 'Mine netværkssteder 'på begge computere for at se ikonet for den anden computer. Computererne er nu forbundet via LAN og kan dele filer og mapper.

Windows Vista og 7

1.

Klik på Windows-symbolet for at åbne 'Start ', højreklik på' Computer 'og vælg derefter' Egenskaber '.

2.

Klik på linket' Skift indstillinger 'i' Computernavn, domæne og arbejdsgruppeindstillinger 'i vinduet' Systemegenskaber '.

3.

Indtast et' arbejdsgruppe 'navn og klik på' OK '. Alle computere, uanset operativsystem, skal have samme arbejdsgruppenavn, som LAN'et skal fungere.

4.

Genstart computeren, når du bliver bedt om det.

< p> 5.

Klik på WIndows-symbolet for at åbne menuen 'Start' og skriv 'netværk' uden citaterne i søgefeltet.

6.

Klik på linket 'Netværk og delingscenter'.

7.

Kontroller, at netværkstypen er 'Privat' eller at placeringen er indstillet til 'Hjem' eller 'Arbejde. ' Disse oplysninger vises ved siden af ​​navnet på netværket og kan ændres ved at klikke på linket 'Tilpas'.

8.

Tænd de ønskede netværksdelingsindstillinger ved at klikke på pilene ved siden af ​​indstillingerne i afsnittet 'Deling og opdagelse' i 'Netværks- og delingscenter'. 'Netværksopdagelse' og 'Fildeling' skal være aktiveret for at computere skal vises på netværket.

9.

Klik på 'Netværk' i 'Start' -menuen for at vise alle de computere, der er tilsluttet LAN-netværket.

Et lokalnetværk (LAN) giver brugerne mulighed for at forbinde to eller flere computere til et netværk, der gør det muligt for computere at dele filer, mapper og printere. Denne type netværk oprettes via Wi-Fi, kabler eller en kombination af de to. De mest almindelige typer af netværk oprettes med en central router eller hub, der giver computeren et sted i cyberspace for at kommunikere igennem. Et LAN kan forbinde pc-stationære og bærbare computere i nogle få enkle trin.