Sådan gendannes afsendte e-mails

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en mappe, hvor der sendes sendte e-mails. Denne funktion kan normalt findes under menuen for mailoptioner i din e-mail-konto. Når denne menu er placeret, bør der være en mulighed, der giver dig mulighed for at vælge, om du vil gemme en kopi af en sendt besked i den sendte mappe eller ej. Sørg for, at denne indstilling er aktiveret.

2.

Send en testmeddelelse for at sikre, at din sendte meddelelsesmappe fungerer korrekt. Når meddelelsen er sendt til en person, skal du kunne vælge den sendte beskedmappe fra din mappemenu. Der skal være en kopi af den sendte besked derinde.

3.

Flyt beskeden til din indbakke, når den er placeret i den sendte beskedmappe. Du skal se det i indbakken og kunne åbne meddelelsen, når du har flyttet den.

4.

Tryk på 'Videresend', hvis du ønsker at sende beskeden til enten den oprindelige modtager eller til en ny adresse. Du skal indtaste adressen igen, eller du kan vælge adressen fra din adressebog, hvis den allerede er oprettet.

Der er ingen dårligere følelse end at sende en e-mail for at finde ud af, at den aldrig kom til den påtænkte destination. Det er nemt nok at foreslå nogen, at de sender en e-mail igen, men nogle ved ikke hvordan man gør det og for dem, der ikke er bekendt med processen, kan en simpel genudgivelsesforespørgsel virke skræmmende. Ofte skal hele e-mails genindtastes, og vedhæftede filer genopstår, fordi processen ikke kan regnes ud. Det er dog nemmere at genoprette sendte e-mails, end du måske tror.