Sådan opretter du en SSH-server på Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer MobaSSH (se Ressourcer). Dette er gratis SSH-server til Windows-operativsystemet. Når MobaSSH er installeret på din computer, kan du få adgang til dit system til at udføre kommandoer, overføre filer og installere software.

2.

Download Fortress SSH Server fra Pragma-webstedet (se Ressourcer). Fortet SSH Server er en anden SSH-server mulighed for dem på Windows-systemer. Denne server applikation giver dig mulighed for at oprette forbindelse til din pc ved hjælp af SSH og udføre fjernadministration, filkopiering og backup, port videresending og meget mere.

3.

Brug Copssh som din SSH-server ( se ressourcer). Copssh er en Windows-kompatibel SSH-server mulighed baseret på den populære OpenSSH platform. Ligesom MobaSSH og Fortress SSH kan du bruge Copssh på din computer for at få adgang til det på afstand og udføre en række administrative og filrelaterede aktiviteter.

En SSH-server muliggør en sikker forbindelse til en computer via et lokalnetværk eller internettet. Ved hjælp af en SSH-forbindelse kan du sende en række kommandoer til en fjerncomputer og udføre administrative opgaver. Der er et par muligheder for dem, der gerne vil oprette en SSH-server på deres Windows XP-computere. Ved at installere et af disse applikationer kan en bruger på et eksternt og sikkert oprette forbindelse til en pc via et netværk eller på internettet.