Sådan uploades fotos til en server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg et billede, der er et passende format og størrelse for internettet. Det er bedst, hvis billedfilen er en JPG og ikke er for stor af en filstørrelse. Ideelt set skal dine billeder være under 1 megabyte i størrelse.

2.

Åbn et Explorer-vindue og indtast din FTP-serveradresse i placeringsfeltet - for eksempel, ftp://yourwebserver.com

3.

Vælg 'Log ind som' fra 'File' -menuen Indtast dit brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om det. Tryk på 'Return.' Efter et øjeblik vises vinduerne i filer og mapper på din webserver.

4.

Find og åben den mappe, der indeholder dit websted i vinduet. Du skal muligvis tjekke på dit hostingfirma's hjemmeside for disse oplysninger.

5.

Træk din billedfil i webstedets mappe.

6.

Se dit uploadede billede ved at gå til dit websteds adresse med billedfilnavnet - for eksempel http: / /yourwebserver.com/yourimagefile.jpgHvis du lægger dine billeder inde i en anden mappe i din webmappe, skal du medtage mappenavnet i

Tips og advarsler

  • Placer kun JPG, GIF og PNG-fil på en webside. TIF-, EPS- og PSD-filer er normalt for store og ville tage for lang tid at downloade.
  • Macintosh-computere kan få adgang til en FTP-server på lignende måde via kommandoen 'Opret forbindelse til server' i menuen 'Gå' .
  • Hvis sikkerhed for dit website-sides adgangskode er et problem, bør du kun bruge krypterede filoverførselsprotokoller som FTP-SSL eller SFTP og software, der understøtter dem.
  • Uploading af et digitalt billede på din webserver er nemt med værktøjer, som er indbygget i din computers Windows-operativsystem. Windows Stifinder giver dig mulighed for at uploade filer ved hjælp af FTP-filen (File Transfer Protocol). Du kan flytte filer rundt, som om dit websted var en anden kør på din computer. Når du har fået dit billede på din server, kan du medtage det på din hjemmeside eller email linket til venner.