Sådan konfigureres VNC-serveren i Ubuntu

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Programmer'. Gennemse 'Tilbehør' og klik på 'Terminal' for at åbne Linux-terminalvinduet.

2.

Download VNC installationspakken og gem den til et sted, hvor du nemt kan finde det.

3.

Indlæs 'sudo aptitude install x11vnc vnc-java' (uden citater) i kommandolinjen i terminalen. Klik på 'Enter'.

4.

Indlæs 'x11vnc -storepasswd' (uden citater) i kommandolinjen i terminalvinduet. Klik på 'Enter'. Denne kommando giver dig mulighed for at angive loginadgangskoden til din VNC-server.

5.

Åbn en browser og indtast IP-adressen til din router. Se brugervejledningen til din router til IP'en til din specifikke router model. Konfigurer din router firewall, så porte 5800 og 5900 tillader adgang fra eksterne computere, der forsøger at logge ind på din VNC-server.

6.

Input 'x11vnc -forever -usepw -httpdir / usr / share / vnc-java / -httpport 5800 '(uden citater) i kommandolinjen i terminalvinduet. Klik på 'Enter'.

Åbn en browser fra en separat computer (som har VNC viewer installeret) og indtast din Linux-computerens IP-adresse. Indtast adgangskoden, når du bliver bedt om det, og log ind på VNC-serveren for at kontrollere, at den fungerer. Bemærk, at seeren vil vise computerens skrivebord med VNC-serveren installeret, hvis den fungerer korrekt.

Den virtuelle netværk computer applikation giver dig mulighed for at logge ind, se og foretage ændringer på din Linux-baserede computer fra en fjerncomputer. For at kunne bruge VNC-applikationen skal du installere og konfigurere VNC-serveren på den computer, som du vil have fjernadgang til, og aktiver dine firewallindstillinger for at tillade fjernadgang.