Sådan opretter du en sekundær DNS-server i Windows 2000

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og klik på 'Programmer'. Klik på 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'DNS-konsol' fra listen over administrationsprogrammer.

2.

Klik på dit Windows 2000-servernavn på venstre side af vinduet. Klik på menupunktet 'Action' og vælg 'Konfigurer serveren.' Dette åbner en konfigurationsguide.

3.

Klik på din primære DNS-server, og klik derefter på knappen 'Næste'. Vælg 'Yes' i vinduet 'Create forward lookup zone'. Klik på 'Næste'.

4.

Vælg 'Standard sekundær' i vinduet 'Zone Type'. Klik på 'Næste'. Indtast IP-adressen til zonen. For de fleste interne netværk er den interne IP-zone '192.168.1.1.' Klik på 'Næste'.

5.

Klik på 'Afslut' på det endelige opsummeringsskærmbillede. Dette konfigurerer den sekundære DNS-server og lukker vinduet DNS-guiden.

Windows 2000-operativsystemet tilbyder DNS-serverkonfigurationer til dit netværk. Domænenavnssystem (DNS) servere oversætter de venlige navne, du indtaster i computeren, når du åbner en hjemmeside til IP-adresser. IP-adressen er, hvordan computere 'finder' hinanden på netværket. IP-adressen er ligesom adressen til et hus. Afsendelse af meddelelser kræver denne adresse, som er unik for hver computer. Hosting en sekundær DNS-server på Windows 2000 giver en sikkerhedskopi, hvis din primære server fejler.