Sådan opretter du et netværk i dit hus

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer et netværk uden internetadgang ved hjælp af en hub

1.

Sluk for alle de computere, som du ønsker at netværk.

2.

Slut den ene ende af strømadapteren til AC-stikket på navet. Slut den anden ende til stikkontakten, og drej navet på.

3.

Tænd alle computere.

4.

Tag den ene ende af et Ethernet-kabel og sæt det i nogen af ​​de nummererede porte på dit hub.

5.

Slut den anden ende til computerens Ethernet jack.

Gentag trin tre og fire for alle de computere, du ønsker at netværk.

7.

Bekræft at de grønne lys på dit hub og din computer er tændt. Hvis du opsætter netværket korrekt, vil lysene der repræsenterer en netværksforbindelse være tændt.

Opsætning af et netværk til internetadgang via et nav med en router

1.

Sluk for alle de computere, som du ønsker at netværke.

2.

Slut den ene ende af strømadapteren i den anden ende af hubben, skal den anden ende sættes i stikkontakten. Drej navet på.

3.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til uplink-port placeret på navet. Stik den anden ende af kablet i uplink-porten på din router. Brug LAN-porten, hvis kun en port er tilgængelig, og indstil kontakten på bagsiden af ​​din router til crossover.

4.

Tænd for de computere, du vil have netværk .

5.

Slut den ene ende af netværkskablet til en af ​​de nummererede porte på navet bortset fra uplink-porten. Slut den anden ende til netværksstikket på computeren. Hvis det udføres korrekt, tænder et grønt lys på navet, hvilket betyder, at forbindelsen er tilkoblet.

6.

Åbn guiden Netværksopsætning på din computer ved at åbne startmenuen og klikke på 'alle programmer '. Vælg 'Kommunikation'. Klik på 'Network Setup Wizard.'

7.

Vælg en forbindelsesmetode. For at bruge internettet skal du klikke på 'Denne computer forbinder via internettet via en anden computer på mit netværk eller via en bolig gateway

8.

Klik på' Næste '. Hvis din computer besidder trådløs og kablet Ethernet-funktion, vil du modtage en meddelelse med angivelse af 'din computer har flere forbindelser.'

9.

Vælg 'Lad mig vælge forbindelsen til mit netværk' vælg en lokalområdet og klik på 'Næste'.

10.

Indtast en beskrivelse af din computer i beskrivelsesboksen. Indtast et computernavn, som skal være omkring 15 tegn og klik på 'Næste'.

11.

Indtast navnet på din arbejdsgruppe i feltet 'arbejdsgruppe'.

12.

< p> Anvend dine netværksindstillinger ved at klikke på 'Næste' og derefter klikke på 'Afslut'.

13.

Konfigurer TCP / IP-protokollen ved at åbne startmenuen på din computer. 'Kontrolpanel.' Klik på 'Netværks- og internetforbindelser' og åbn 'Netværksforbindelser.' Højreklik på 'Lokalt områdeforbindelse' og sel ect 'Egenskaber.' Kontroller TCP / IP-boksen under 'Denne forbindelse bruger følgende elementer'. Klik på 'Egenskaber' og derefter 'Hent en IP-adresse automatisk' under den generelle fane.

14.

Luk Internet Protocol-boksen ved at klikke på 'OK'. Klik på 'OK' for at lukke dialogboksen Lokal forbindelsestilslutning, og luk vinduet Netværksforbindelser ved at klikke på X.

15.

Gentag trin 5 til og med 14 på hver af de computere du ønsker at tilføje til dit netværk.

Tips og advarsler

  • Hvis computere på netværket ikke er synlige, skal du sørge for at hver computer har sin egen unikke navn, arbejdsgruppen har samme navn, og at alle kabler er korrekt forbundet.
  • I dag har de fleste mere end en computer i deres hjem. Folk, der har flere computere, vil sandsynligvis gerne dele data, der er gemt på en computer med de andre computere i deres hjem. Uden et netværk skal computerejere dele data ved hjælp af en disk eller en USB-enhed. Oprettelse af et hjemmenetværk giver dig mulighed for at dele filer lettere. Dette skyldes, at du kan bruge netværksforbindelsen til at få adgang til de data, du har brug for fra enhver computer på dit netværk.