DSL-forbindelsesoplysninger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hastighed

Typisk er en DSL-forbindelse til internettet i stand til en downloadhastighed på 1,5 megabyte per sekund, mens den maksimale uploadhastighed er mellem 128 kilobytes per sekund og 384 Kbps. DSL-forbindelseshastigheder falder ud fra din afstand fra udbyderens centrale kontor.

Typer

DSL er asymmetrisk eller symmetrisk. ADSL er mest almindelig. Downloadhastigheden er højere end uploadhastigheden med ADSL. SDSL-downloads og uploads med samme hastighed, typisk 256 Kbps til 768 Kbps.

Forbindelse

DSL-tjeneste er ikke tilgængelig på hver telefonlinje. Nogle telefonlinjer indeholder lastspoler til at forstørre talesignaler, mens andre indeholder brokraner, som spalter telefonlinjer for at yde service til andre huse i et kvarter. DSL er ikke tilgængelig på linjer, der bruger lastspoler eller brokraner. Digital abonnentlinjetjeneste anvender kobberledninger og en standard telefonlinje til at forbinde en computer til internettet. For at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af DSL skal du have en internetudbyder, DSL-modem og et ethernet- eller trådløst kort.