Definition af en computerrouter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En router er en enhed, der fungerer som en trafikpolitiker, og beslutter, hvornår og hvor data bevæger sig. Det tjener til at styre og transmittere information mellem flere computere eller netværk.

Hvordan

Hvor et netværk kommer i kontakt med en anden, kaldet en gateway, sættes en router til at modtage de oplysninger, der passerer mellem. Det bestemmer derefter den bedste rute for at få dataene til dets destination. Ifølge Search Networking går et stykke information igennem mange netværkspunkter og flere routere, inden de når sit mål.Ofte vil en router holde log over tilgængelige ruter og deres forhold, citerer Search Networking. Dette vil sammen med andre faktorer som algoritmer hjælpe routeren med at finde de bedste veje til informationsrejser i fremtiden.

Beskyttelse

Routere kan fungere som hardware firewalls til computere. Da IP-adresser ikke kommer i direkte kontakt med internettet, er der mindre mulighed for virus, spam og svindel. Computer routere er nødvendige for folk, der ønsker at køre flere computere fra en webforbindelse eller til personer, der ønsker mere end softwarebeskyttelse til deres maskine. Routere er også nødvendige for transport af information mellem flere enheder.