Sådan bruges en gammel Linksys Router som en Range Extender

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Mål afstanden mellem din nuværende router og det sted, hvor du vil placere den anden router. Fordi hver router kan sende i en rækkevidde på 30 fod, placer den anden router inden for 60 fod af den første. Dette gør det muligt for netværkets Wi-Fi at overlappe hinanden og dermed forhindre eventuelle 'dårlige punkter' i dit netværk. Køb et Ethernet-kabel, som giver dig mulighed for at binde de to routere sammen.

2.

Tilslut den gamle router og sæt en pin i nulstillingshullet på bagsiden af ​​routeren . Hold tappen i nulstillingshullet, indtil routeren genstarter. Dette indstiller routeren tilbage til fabriksindstillingerne og fjerner eventuelle indstillingsændringer, der kan forhindre, at den fungerer som en rækkevidde. Tag stikket ud af stikket, når det er færdigt.

3.

Slut den gamle Linksys-router til en bærbar eller stationær computer via et Ethernet-kabel. For at gøre det skal du slutte den ene ende af Ethernet-kablet til en LAN-port på bagsiden af ​​routeren og tilslut den anden ende af kablet til Ethernet-porten på bagsiden af ​​computeren. Hvis du bruger en bærbar computer, er porten placeret på siden.

4.

Få adgang til routerindstillingerne, så du kan deaktivere DHCP-serveren placeret inde i routeren. Åbn en webside og indtast 192.168.0.1 i webadresselinjen i browseren. Når du bliver bedt om et brugernavn og adgangskode, skal du indtaste 'administrator' for brugernavnet og lade adgangskoden være tomt.

5.

Se efter afsnittet af routerindstillingerne med titlen 'Netværksopsætning .' For at finde det, skal du klikke på 'SetUp' og derefter 'Basic Setup.' Rul ned til bunden af ​​siden.

6.

Se efter radioknapperne ud for 'Local DHCP Server' og klik på knappen ved siden af ​​'Deaktiver'. Klik på 'Gem indstillinger' for at opdatere routeren. DHCP-serveren er deaktiveret. Dette giver dig mulighed for at bruge to routere i dit netværk uden fejl.

7.

Afbryd Ethernet-kablet fra routers LAN-port og fra Ethernet-porten på computeren.

8.

Slut Ethernet-kablet til LAN-porten på din hovedrouter, og sæt derefter den anden ende af kablet i WAN-porten på den gamle router, du vil brug en rækkeviddeforlænger. Tilslut den gamle router til et stikkontakt og vent på, at den starter op.

Linksys routere tilbyder en rækkevidde på ca. 30 fods brugbar trådløs internetforbindelse. I store hjem kan begrænsningen i rækkevidde give et problem for trådløse brugere på anden sal eller til dem, der kan lide at bruge deres internetforbindelse uden for hjemmet. Hvis du konverterer en gammel Linksys-router til en rækkevidde, fordobles det anvendelige udvalg af trådløst internet, hvilket giver brugerne mulighed for at bruge internettet på stort set alle steder i hjemmet.