Sådan fjerner du mit trådløse internetadgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser og indtast routers IP-adresse. Hvis du ikke kender routerens IP-adresse, skal du kontrollere routeren selv. (Der vil ofte blive lagt et klistermærke på den med IP-adressen.) Hvis du ikke kan finde klistermærket med din routerens IP-adresse, skal du klikke på 'Start' og derefter skrive 'cmd' og trykke på 'Enter.' Type 'ipconfig' og tryk på 'Enter.' Vent på for at få vist oplysningerne. I de givne resultater er 'Default Gateway' IP-adressen til din router (typisk 192.168.0.1 eller lignende). Når du har indtastet routerens IP adresse, tryk på 'Enter' på tastaturet.

2.

Indtast loginoplysningerne for din router. Hvis du ikke kender disse oplysninger, skal du kontrollere routersticket for et brugernavn og password. Alternativt kan du læse dokumentationen til din router. Hvis du stadig ikke kan finde oplysningerne, skal du besøge internettet. Mange populære routere er detaljerede online på hjemmesider som f.eks. Hjemmeværktøjshjælp. (Se Ressourcer.)

3

Find siden 'Sikkerhed' i din router s administrative opsætning.

4.

Find sektionen 'Trådløs beskyttelse' (eller lignende) , og sørg for at klikke på 'Deaktiver' a ny former for Wi-Fi-beskyttelse. Den mest almindelige type Wi-Fi-beskyttelse er nu WPA (Wi-Fi Protection Access), selvom ældre routere muligvis bruger WEP (Wired Equivalent Privacy).

5.

Klik 'Gem' eller 'Anvend', og tænd og sluk derefter din router. Når den er genstartet, træder de gemte ændringer i kraft.

Med fremkomsten af ​​trådløse trådløse netværk i begyndelsen af ​​2000'erne blev Wi-Fi-sikkerhed prioriteret. Wi-Fi-routere er nu som standard pakket med en trådløs adgangskode til at oprette forbindelse til. Routeren er den enhed, der forbinder dine computere med internettet. Selvom det ikke anbefales, kan du fjerne den trådløse adgangskode på din router ved at få adgang til routerns administrationspanel. Dette er tilgængeligt via en webbrowser, og du skal være tilsluttet routeren på det tidspunkt.