Sådan søger du ledige trådløse internetforbindelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen Start og vælg 'Connect to.' Denne handling producerer dialogboksen 'Opret forbindelse til et netværk'. Systemet scanner automatisk dit område og viser en liste over de tilgængelige trådløse netværk.

2.

Undersøg netværkene på listen. Bemærk, at nogle netværk er åbne for at nogen kan oprette forbindelse til, og andre er blokeret fra offentlig adgang. De, der er blokeret, viser et hængelås over ikonet for det trådløse netværk.

3.

Vælg et trådløst netværk. Du kan klikke på 'Connect' knappen for at oprette forbindelse til netværket eller dobbeltklikke på netværksikonet. Hvis du vælger et offentligt netværk, bliver du straks tilsluttet. Hvis du vælger et privat netværk, får du en prompt til en adgangskode. Indtast adgangskoden for at oprette forbindelse. Når du er tilsluttet, har du adgang til internettet.

Tips og advarsler

  • Det er bedst at træffe sikkerhedsforanstaltninger, så dine oplysninger er sikre mens du er forbundet til et ukendt trådløst netværk.
  • Stationære computere og modemer har tidligere begrænset folk til bestemte arbejdssteder. Nu, bærbare computere og trådløse internetforbindelser gør det muligt at være produktiv, mens mobil. Mens nogle trådløse netværk er private og kun tilgængelige med et kodeord, er andre offentlige med fri adgang til nogen. Mellem de virksomheder, der tilbyder gratis Wi-Fi og de personer, der generøst deler deres internet-tjenester, er du garanteret at finde en trådløs forbindelse næsten overalt.