Tutorial på Unix Curl

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en Unix-terminal. Da proceduren for dette ændres dramatisk afhængigt af den version af Unix eller Linux, du bruger, og hvordan du har konfigureret det, skal du konsultere dokumentationen for din smag af Unix, hvis du ikke ved hvordan du gør det.

2.

Indtast følgende:krøl http://www.google.comDette illustrerer den mest grundlæggende brug af cURL. Den downloader en enkelt webside fra internettet og omdirigerer sin HTML-kode til standard output (terminalskærmen.)

3.

Skriv følgende:curl -o google.html http://www.google.comDette downloader den samme webside, Googles startside , men i stedet for at skrive indholdet på skærmen gemmes det til en fil på harddisken med navnet 'google.html.'

4.

Skriv følgende:curl -x a-proxy: 1000 -o google.html http://www.google.com'-x' -flaget får CURL til at tunnel sin anmodning gennem en proxy, en mellemliggende computer, der stiller anmodningen til dig. I dette tilfælde refererer URL'en 'a-proxy' til proxy-computerens URL, og porten '1000' henviser til den port, proxyen forventer at høre forbindelser på. Mange store netværk på arbejdspladser eller universiteter kræver udgående forespørgsler til at passere via en proxy, men cURL indstiller ikke proxyen til dig.

5.

Skriv følgende:curl -r -500 http://www.google.com/index.html'-' r 'flag udnytter automatisk download genoptagelse. Med det kan du angive, hvilke byte af et dokument der skal downloades. F.eks. Kræver flagget '-r -500' kun de sidste 500 byte af dokumentet. I modsætning hertil ville flaget '-r 0-99' kun anmode om de første 100 bytes.

6.

Skriv følgende. Vær sikker på at du inkluderer den ensomme '-' mellem '-T' og 'http':curl -T - http://www.upload.com/myFileI modsætning til de andre kommandoer, afslutter denne ikke umiddelbart. Det holder brugeren i en tom terminal og ekkoerer alt, hvad han skriver. Det skyldes, at 'cURL -T -' omdirigerer alle input fra terminalens 'standardindgang' og uploader den til den angivne fil, forudsat at serveren er konfigureret til at acceptere HTML 'PUT' -anmodninger.

CURL er et program til en række forskellige operativsystemer, herunder Unix og Linux, som giver en bruger mulighed for direkte at downloade eller uploade websideindhold fra kommandolinjen. Det navn står for 'Client for URLs.'