FTP Server Vs. Webserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Protokoller

En FTP-server bruger File Transfer Protocol (FTP), og en webserver bruger Hypertext Transfer Protocol (HTTP). FTP tillader to computere at kopiere filer til hinanden. HTTP giver metoder til at formatere og vise tekst, billeder og kontroller som tekstbokse og knapper. HTTP beskriver, hvad brugeren ser, og hvordan brugeren indtaster oplysninger, mens FTP ikke gør det.

Klienter

Webbrowsere modtager HTTP-data fra webservere og viser disse data på den måde, hvorpå webserveren dikterer. Webbrowsere kan også forbinde til FTP-servere, men der er også mange FTP-klientprogrammer, der kan bruges. Når du opretter forbindelse til en FTP-server, bestemmer browseren eller klienten hvordan tingene vises i stedet for serveren.

Konfigurationsproblemer

Da en webserver dikterer, hvad brugeren ser, skal hjemmesiden bygges i detaljer af en webdesigner. Hvis filer skal deles via en webserver, skal webdesigneren oprette links til filerne og oprette en grænseflade, som brugeren kan bruge til at uploade filer. For en FTP-server skal filerne kun placeres på et bestemt sted, og brugerens FTP-klient skaber automatisk den nødvendige grænseflade. FTP og webservere sender både information over internettet, men de gør det på forskellige måder. En FTP-server fokuserer på at dele filer uden at give en grænseflade, mens en webserver giver visuelle sider med information.