Fordelene ved en administreret switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et computernetværk er en samling af computere og andre hardwareenheder og softwareprogrammer, der er sammenkoblet for at dele ressourcer og informationer. En netværksomskifter er en enhed, der forbinder netværkssegmenter eller hardwareudstyr (f.eks. En scanner, printer eller computer) til netværket og tillader det at kommunikere effektivt med andre noder. En switch styrer udveksling af data mellem to punkter via et netværk og kommer i to grundlæggende typer: Ustyret og styret.

Konfiguration

Ustyrede switche kan ikke konfigureres, så de passer til et netværk. De er simpelthen forbundet med et netværk for at lette kommunikationen. Administrerede switche kan konfigureres fuldt ud, så de passer til behovene og kravene i forskellige netværk. I modsætning til ustyrede switche, der kun fungerer for at lette kommunikationen mellem to netværksnoder, kan administrerede switche tilpasses til at læse data for nøjagtighed og konsistens, inden de videresendes til deres destination.

Trafikovervågning og fejldiagnose

Administrerede switche overvåger trafik på et netværk og vedligeholde omfattende statistikker for hver netværksknude eller port. De sikrer et velfungerende netværk af et netværk ved at analysere dets trafikkapacitet og udelade adgang til noder, der lægger stress på netværket. Managed administrerer og styrer andre portparametre, f.eks. Om en port opererer med fuld duplex eller halv duplex, uanset om en port er aktiveret, kvaliteten af ​​signalet til en port og dens hastighed. Administrerede switche opretholder også statistikker for individuelle porte, herunder antallet af modtagne og overførte byte, antallet af fejl, der genereres i hver port, og om linket på en port er nede eller opad. Disse statistikker er nyttige til at isolere defekte eller dårlige kvalitetsknuder, identificere topnetværkspratere og endda defekte netværksinterfacekort.

Secure

Administrerede switche er i modsætning til ikke-styrede switche og hubs sikre, da de kun leder data til en specificeret Media Access Control (MAC) adresse på netværket. Hver enhed på et netværk har en unik MAC-adresse, som kan betragtes som sit identifikationsnummer. Administrerede switche modtager destinations-MAC-adresser indlejret i en pakke med data, som de derefter ruter til det nødvendige netværksknudepunkt. Dette sikrer sikkerhed og forhindrer andre noder i at få adgang til sårbare og sikre data. Ifølge James L. Antonakos og Kenneth C. Mansfield i 'Computer Networking for LANs til WANs: Hardware, Software og Security,' er netværksintegritet en anden fordel ved specifik pakkeforsendelse, da administrerede switche er mindre sårbare over for sikkerhedsbrud og fejl end uhåndterede kontakter og nav.