Hvad er forskellen mellem en dedikeret server og en delt server?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Udnyttelse

Et dedikeret servermiljø dedikerer kun en klient pr. server, mens i et delt servermiljø deles serveren af ​​mange forskellige websteder.

Omkostninger og mellemrum

Brug af en delt server er billigere end at være på en dedikeret server, fordi omkostningerne ved den enkelte server deles mellem flere personer. En delt server tilbyder dog mindre diskplads, båndbredde og stabilitet på webstedet end en dedikeret server. Da en dedikeret server kun bruges af dig, har du gavn af evnen til at bruge brugerdefinerede applikationer.

Ledelse

I et delt servermiljø er du ikke ansvarlig for direkte administration af serveren, så du ikke behøver at tildele eventuelle it-ressourcer. Webstedets sikkerhed styres også af tjenesteudbyderen. Omkostningerne til hardwaren, som servere, routere og firewalls, styres alle af tjenesteudbyderen. I et dedikeret server-miljø administrerer tjenesteudbyderen serverens ydeevne og data backups, men du er ansvarlig for maskinen og hvilke webprogrammer der kører.

IP-adresse

Dedikerede servere har en IP-adresse, der er angivet til serverenheden, men i en delt server deler flere computere og websteder en IP adresse. Søgemaskiner skelner websites efter IP-adresse og ikke URL, så hvis en søgemaskine forbyder en bestemt hjemmeside, der var en del af dit delte servermiljø, vil din hjemmeside også blive forbudt. Web hosting er en tjeneste, hvor brugeren placerer et websted på internettet. Der er tre typer servere, som en webhost kan vælge imellem for at placere hjemmesiden: en dedikeret server, en delt server eller en virtuel dedikeret server. Hver type tilbyder forskellige teknologiske fordele.