Oplysninger om internetudbydere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Før internetudbydere kom sammen i 1990'erne, var adgangen til internettet begrænset til gymnasier og offentlige myndigheder. I 1994 oprettede National Science Foundation fire internetadgangspunkter - hver i San Francisco, Chicago, New Jersey og Washington, DC Pacific Bell, Ameritech, Sprint og WorldCom var de private virksomheder givet kontrol over disse adgangspunkter, ifølge

Internetudbydere

De fire adgangspunkter blev hurtigt overbelastet, og teleselskaberne begyndte at skabe hurtigere private adgangspunkter gennem partnerskaber med de fire store virksomheder, der bevarede kontrollen over de oprindelige fire adgangspunkter. Disse mindre virksomheder blev kendt som 'internetudbydere' og til sidst som internetudbydere.

Vækst

I begyndelsen af ​​1995 var der omkring 160 internetudbydere i USA. Telekommunikationsselskaber begyndte at opbygge deres egen internetinfrastruktur og skabte egne datterselskaber til at håndtere internet-tjenester. I 1996 blev internetudbydere fast etableret som portal for kommerciel adgang til internettet. Internetudbydere (ISP'er) er mellemmændene mellem hjemme- og forretningsdatorer og internettet. For et gebyr giver ISP-virksomheder adgang til internettet. Ofte er disse udbydere telefon- eller kabelvirksomheder, men i nogle tilfælde er internetudbydere selvstændige virksomheder.