RIP Protokol Tutorials

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  RIP, Routing Internet Protocol, er en distance-vektor protokol. Dette ser på alle mulige netværksruter til en destination og vælger den korteste. Afstanden måles i humle, hvor en router er et hop. Grænsen er 15 humle til RIP, så kun 15 netværk / routere kan identificeres ved RIP. Grunden til at bruge RIP er imidlertid, at den kan finde ruter til et ukendt netværk.

IP-adresse og undernetmaske

RIP bruger et IP-nummer (Internet Protocol) for at finde et netværk. Ethvert IP-nummer har to komponenter, et netværk og en vært (pc). Det bruger også en undernetmaske.For at forstå et IP-nummer og en subnetmaske, tænk på en bygning. Netværksnummeret ville være adressen til bygningen, men undernetmasken ville hjælpe med at identificere gulvet (et gulv er et undernetværk) af bygningen, og hvor pc'en blev fundet. En IP-adresse kan se ud som 192.168.12.20 med en maske på 255.255.255.240. Netværksdelen ville være 192.168.12.0. Ved hjælp af subnetmasken ville jeg også kunne lokalisere værten, som ligger på 2. etage (undernetværk). RIP bruger disse oplysninger til at styre pakker til den rigtige placering. Disse er netværksruter.

Hver netværksrute er identificeret via RIP, og der oprettes et rutebord, der lagrer ruterne i routeren.

Pakker

RIP-protokollen bruger individuelle pakker til at sende oplysningerne. Tænk på en pakke som brødbro med 25 skiver. Hver skive indeholder dog forskellige oplysninger. Alt sammen kombinerer 'loaf' for at danne en sammenhængende enhed, en pakke, der derefter efterfølges af andre pakker. Pakkerne taget sammen kan være en del af en e -mail besked, en musikfil eller video eller et dokument. For at overføre filerne bliver de pakker, inden transmission sker og rekombineres i den anden ende bagefter.

RIP opdateringer

RIP udfører routing opdateringer for at opretholde en opdateret visning af netværket. Men alle netværk har stabilitetsproblemer, hvilket betyder, at routere kan miste kontakt med andre, eller nogle kan gå ned. Dette ændrer netværks geometri. Broadcasts forekommer fra en router til resten af ​​hvert 30. sekund for at fortælle hver router hvilke ruter der stadig er til rådighed.RIP gør dette ved at sende hele routingstabellen til alle de andre routere. Alle andre routere i netværket sender deres hele rutingstabellen, uanset om der er nogen ændring i netværkets geometri.

Routing Loops

RIP kan muligvis ikke opdatere routingstabellen hurtigt nok, hvis en router går ned, så det forsøger stadig at kommunikere med det. Det kan modtage en transmission fra andre routere, at alle ruter er 'live', selv når en eller flere routere ikke er tilgængelige. Dette kan skabe en routingsløkke.

For at forhindre dette, kan RIP forhindre, at information kommer i routeren ved at 'forgifte' ruten for ikke at acceptere routing opdateringer fra den samme port, som sendte dem ud. Hvis en router A f.eks. Sender en opdatering til Router B ud af port 1, kan Router B ikke reagere med en opdatering til router A ved hjælp af port 1. Opdateringer skal komme fra andre routere, ikke Router B.