Sådan opretter du et hjem LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bemærk hver computers placering og hardware. Dette omfatter harddiskplads, diskdrev, printere og scannere.

2.

Tilslut en valgt computer til internettet. Denne computer vil være din internetforbindelse deling (ICS) vært med en direkte forbindelse til internettet via opkald eller bredbånd.

3.

Konfigurer LAN-forbindelserne. Du kan også gøre dette via et Ethernet-system, hvor du skal installere et netværkskort (NIC) i hver computer og køre kabler mellem computere eller et trådløst system, hvilket også kræver installation af en NIC i hver computer. Trådløse systemer eliminerer behovet for kabling, men kan være langsommere, signalet kan blive påvirket af afstanden mellem computere og bygningskonstruktionen.

p> Tænd alle computere og perifer hardware, f.eks. printere og scannere.

5.

Slut ICS-værten til internettet.

6.

Kør netværksopsætningsguiden på ICS-værten. I PC-kontrolpanel, åbner mappen 'Netværk og internetforbindelser'. Dobbeltklik på 'Setup eller Change Your Home eller Small Office Network.' Netværksopsætningsguiden guider dig gennem processen med at konfigurere dine NIC'er, konfigurere alle dine computere til at bruge en enkelt internetforbindelse, navngive computere til netværksidentifikation, konfigurere mappen med delt filer og dele printere og anden perifer hardware. Kør guiden til netværkskonfiguration på alle computere på netværket.

Tips og advarsler

  • Hvis du installerer et Ethernet-netværk, vil du måske en professionel til at komme ind og gøre ledningerne til dig med minimal skade på lofter, vægge og gulve.
  • Et lokalt lokalnetværk (LAN) kan gavne en multikomputer husstand. Disse fordele omfatter deling af printere og diskdrev, deling af filer direkte mellem pc'er, afspilning af multiplayerspil mellem computere, lagring af enkeltkopier af filer på en snarere end flere computere og deling af en enkelt internetforbindelse. En lokal forbindelse er generelt let at konfigurere, med den største udfordring at være hardware i stedet for softwareopsætningen.