Sådan repareres et hjemmenetværk med en IP-adressekonflikt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' eller Windows i den nederste, venstre del af skærmen på computeren, der viser en IP-konflikt. For Windows XP, klik på 'Kør', skriv 'cmd' og tryk 'Enter'. For Vista eller 7, skriv 'cmd' i søgefeltet og tryk 'Enter'. En DOS-kommandoprompt vises på skærmen.

2.

Skriv 'IPCONFIG / RENEW' i kommandoprompten. Dette vil få en ny IP-adresse fra routeren og vil fjerne konflikten.

3.

Luk kommandoprompten og forsøg igen at få adgang til internettet eller en anden netværksenhed. På dette tidspunkt bør du ikke have noget problem med at få adgang til netværksenheder.

Tips og advarsler

  • Hvis computeren er konfigureret på en statisk IP-adresse, fornyes IP-adressen vil ikke fjerne konflikten. Statiske IP'er fortæller routeren hvilken adresse der skal leveres til computeren. Kontakt netværksadministratoren for at løse problemet på computeren.
  • Home networking gør det nemt at forbinde flere enheder til et netværk for at dele filer og en internetforbindelse. Tilføjelsen af ​​enheder til netværket øger chancerne for at løbe ind i IP konflikter. En IP-adresse er identifikatoren til din computer inden for et lokalt netværk eller på internettet. IP-konflikter kan opstå, hvis en computer går i dvaletilstand, og en ny enhed er tilsluttet netværket, før computeren genaktiveres. Korrigering af konflikten er en nem proces, som enhver, der har adgang til netværksadministration, kan rette op.