Sådan sikres en e-mail-konto

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på en sikker e-mail-server. Den sikreste e-mail-server, du kan bruge, er en, der er systembaseret, hvilket betyder at du skal få adgang til den fra en computer, der er tilsluttet et bestemt system. Arbejds- eller skoleemails fungerer på denne måde.

2.

Brug en sikker internetforbindelse. Dette er en forbindelse, der kræver en adgangskode til login. Brug ikke usikrede internetforbindelser eller WiFi-forbindelser uden adgangskode.

3.

Send en besked fra dit systembaserede email-program på en sikker server. Gennemfør dine egne sikkerhedsindstillinger ved at gå til 'Indstillinger' og derefter 'Sikkerhedsindstillinger' i dit emailprogram. Sørg for, at alle e-mailindstillingerne er indstillet på det højeste sikkerhedsniveau.

Når du sender e-mails fra ét sted til et andet, er det vigtigste, du kan gøre, at sikre din email. En sikker email har en meget mindre chance for at blive pilfered eller bruges til information end en, der ikke er sikker. Der er flere måder at gøre dette på, men det vigtigste, du kan gøre, er at sikre dig, at du er smart over dine internetforbindelser og din onlineaktivitet.