Sådan tilslutter du en router til et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk DSL- eller kabelmodemet ud af strømkilden for at slukke for det.

2.

Brug netværkskablet, også kaldet et Ethernet-kabel, der følger med din router for at forbinde modemets indgangsport til routers WAN- eller WLAN-port.

3.

Tilslut modemet og giv det et chance for at få adgang til internettet. Du bør se en række blinkende grønne lys, når modemet er tilsluttet.

4.

Tænd routeren, normalt ved at tilslutte den og vente igen på WAN eller WLAN lys for at blive grøn, hvilket angiver, at du har en forbindelse.

5.

Slut computeren direkte til routeren ved at tilslutte et andet netværkskabel til en ledig port i routeren og det tilsvarende Ethernet port på din computer.

6.

Tænd din computer og åben en internetbrowser.

7.

Skriv dit router mærke 's IP-adresse efterfulgt af brugernavn og adgangskode. Du kan normalt finde disse oplysninger nederst på routeren. Besøg Microsofts s 4 trin til opsætning af din Home Wireless Connection-side (se Ressourcer) for at finde den IP-adresser, brugernavne og adgangskoder til almindelige router mærker.

Når routerens konfigurationsside vises på din browser, skal du ændre adgangskoden til din router. Indtast et WEP eller WPA-nøgle, som er den adgangskode, hver computer bruger til at få adgang til wirel ess netværk. Skift netværksnavnet eller SSID til at identificere dit unike netværksnavn, når du vælger det fra en liste.

9.

Gem dine ændringer for at fuldføre installationsprocessen, der forbinder din computer med det trådløse netværk.

10.

Afbryd Ethernet-kablet fra din computer. Højreklik på netværksikonet nederst til højre på skrivebordet, klik på 'Opret forbindelse til et netværk', vælg navnet på det trådløse netværk fra netværksindstillingerne, og indtast WEP- eller WPA-tasten for at få adgang til den trådløse forbindelse fra din computer.

Hvis du tilslutter en router til dit modem, kan du bruge din forbindelse både tilsluttet og trådløst på flere computere. I den digitale tidsalder har næsten alle et behov for at oprette forbindelse til internettet hurtigt og simpelt, og tilslutning via en trådløs router gør det muligt. Opsætning af din forbindelse er normalt et spørgsmål om at logge ind på routerproducentens hjemmeside og registrere dig på systemet. Når du har afsluttet denne opgave, er computere fri til at deltage i dit netværk ved blot at indtaste et kodeord.