Fordele ved hybrid topologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En computers fysiske topologi er den måde, hvorpå kablerne og de faktiske enheder er sat op. For eksempel kan du have en central tilslutningsenhed, i hvilken alle computere er tilsluttet og danner en cirkel af computere i et stjernemønster. Du kan alternativt Når du opretter en hybrid af flere fysiske topologier, kan du høste mange fordele.

Tilpasning

En af de største fordele ved at kombinere topologier er, at det tillader det Du skal tilpasse måden dit netværk er oprettet på. Dette er en stor fordel for mange virksomheder, der har brug for flere netværk, der arbejder sammen for at opnå et enkelt formål. Afhængigt af de tilgængelige maskiner, IT-fagfolkets færdigheder og behovene hos Virksomheden, der laver en brugerdefineret netværkstopologi, kan rent faktisk gøre aktiviteterne mere glatte og forbedre effektiviteten i teknologiavdelingen.

Flere fordele

Når du kombinerer forskellige netværkstopologier til en hybrid top ologi, slutter du med at kombinere fordelene ved flere forskellige topologier. I henhold til en lektion fra Del Mar College's Networking Hardware-kursus kunne en virksomhed f.eks. Placere regnskabsmedarbejdere på en ringtype fysisk topologi for at få hurtigere gennemgang (adgangshastighed), og at netværket kunne forbindes til et busnetværk brugt af sekretærmedlemmer, fordi en bus er meget lettere at lede fysisk. I dette tilfælde har du i det væsentlige fået to fordele ved at kombinere to forskellige topologier.

Sammenkobling

Selvom det skal være indlysende, integrerer to forskellige topologier giver dig mulighed for at skære ned på spildt netrum. I stedet for at oprette flere separate netværk med separate topologier kan du i stedet oprette din egen hybrid-topologi, der omfatter begge netværk. Dette giver dig større kommunikation og hastighed, men det kan kræve en vis kreativ tilpasning for at gøre netværksfunktionen korrekt. Da det kan være svært at oprette en hybridtopologi, er det en fordel at have en it-professionel ved hånden til fejlfinding af din nye topologi, bare hvis tingene ikke virker som forventet.