Hvad er Internet VoIP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kommunikation med VoIP

Med et VoIP-opkald kan du kommunikere fra computer til computer, analog telefon til VoIP-telefon og VoIP-telefon til VoIP-telefon. Kommunikationen sker via internettet, ikke over de offentlige telefonlinjer. Signalet forekommer i et digitalt format som en række pakker. Pakkerne indeholder kilde- og destinationsadresser og dataene. Analoge frekvenser (stemme) er kilden til pakkerne.

Hardware til hardwarekommunikation

Når computer til computerkommunikation opstår, er det kun nødvendigt med en VoIP-telefon til kommunikationen. Når en VoIP-telefon til VoIP-kommunikation opstår, er der brug for en forbindelsesgateway fra en computer til en VoIP-enhed. Når analog kommunikation finder sted (analog telefon til digital forbindelse) skal specialudstyr bruges til at konvertere det analoge signal til et digitalt signal.

Kvalitet af service

I et analogt system går en forbindelse fra kredsløb til kredsløb med En kontinuerlig forbindelse fra start til slut. Det er stemmen vi hører over telefonlinjen. I et VoIP-system er kvaliteten af ​​VoIP-transmissionen imidlertid genstand for interferens. For at løse det er der en række protokoller, der understøtter servicekvalitet for VoIP-opkald. Disse omfatter RTCP (en statistisk indsamlingsprotokol), SIP (opretter, ændrer, afslutter sessioner), H.323 (transmitterer opkald) og MGCP (interopererer med offentlige telefonsystemer). Kommunikationsteknologien Voice over Internet Protocol er et system med transmissionsteknologi til levering af stemme, video og data over internettet. Den bruger digital teknologi, i modsætning til den analoge teknologi, der er fælles med det offentlige telefonsystem.