Sådan bruges et Ethernet-stik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær kablet til den nødvendige længde. Fjern ca. 1 tomme af plastdækslet fra enden af ​​kablet med hjælpeskiven. Pas på ikke at skære ledningerne inde i dækslet. Dette udsætter fire par ledninger. Parrene er farvekodede orange, grøn, blå og brun. Hvert sæt har en solid og stribet kablet.

2.

Fjern tråden, der bliver udsat, og rette ledningen så meget som muligt. Placer ledningerne mellem din pegefinger og tommelfingeren i følgende rækkefølge: orange stribet, orange solidt, grønt stripet, blåt fast, blåstribet, grønt fastbrunt, brunt stripet, brunt faststof.

>

Trim ledningerne, så de er ens længde. Med bunden af ​​RJ-45-stikket vender opad, skubbes ledningerne ind i stikket. Sørg for, at ledningerne går ind i deres egen terminal i den nøjagtige rækkefølge, der blev sat i trin to. Hvis ledningerne ændrer ordren, virker kablet ikke korrekt.

4.

Placer stikket i krympeværktøjet. Skub håndtaget sammen. Dette presser metalstykkerne af stikket i hver ledning for at berøre metalkernen.

5.

Færdiggør den samme proces i den anden ende af kablet. Tilslut kablet til routeren og computeren for at sikre, at signalet modtages. Hvis computeren ikke opretter forbindelse til internettet eller netværket, kan der være noget galt med ledningerne. Kontrollér hver ende og genindtræng det hvis det er nødvendigt.

Tips og advarsler

  • Jo mere du kan gøre ledningerne, desto mindre sandsynligt er de to ændringsordre, når de sættes ind i stikket.
  • Rør ikke ledningerne ud over det udsatte område. Dette kan medføre problemer med kabelens funktionalitet.
  • Oprettelse af et kablet netværk giver enkeltpersoner og virksomheder et mere sikkert netværk, da det kun kan nås indenfor bygningen. Omkostningerne ved fremstillede kabler får folk til at tro, at trådløs er en bedre løsning. Imidlertid vil køb af bulkkabel og ledningsføring af forbindelsesledningerne selv redde dem, der ønsker eller kræver et kablet netværk, mange penge. Processen er lidt udfordrende på forhånd, men når de har den nede, vil de nemt forbinde forbindelsesledningerne.