Sådan overvåger brugerens internetaktivitet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Midlertidige filer

1.

Kontroller de midlertidige internetfiler. Denne fil giver dig mulighed for at se de internetsider, som brugerne har adgang til. Åbn computerens C-drev, og vælg Brugere, og vælg derefter brugerens navn.

2.

Vælg, i rækkefølge, filerne AppData, Local, Microsoft, Windows og Midlertidig Internetfiler.

3.

Klik en gang på Brugerfilen for at fremhæve, og vælg derefter Organiser på værktøjslinjen. Gør dette, hvis du ikke kan se nogle af de filer, du skal åbne i trin to. Find mappen og søgningen, og vælg den. Når det kommer op, skal du klikke på fanen Vis.

4.

Vælg Avancerede indstillinger, og se efter de skjulte filer og mapper i listen. Vælg Vis skjulte filer, mapper eller drev. I nogle tilfælde kan du finde det samme område ved at højreklikke på Brugerfilen og vælge Egenskaber; Men med nyere systemer skal du gå gennem organiseringsindstillingen.

5.

Gå tilbage og færdig med at åbne filerne fra trin 1 for at se de midlertidige internetfiler. Se på listen over websteder, der er set af brugere. Se alle filer, som du anser tvivlsomme.

Download Overvågningsprogram

1.

Download et program til overvågning af internetbrug som Track 4 Win, Guardian, Arbejdstid eller PC Tattletale.

2.

Åbn overvågningsprogrammet, når nogen bruger internettet, og kontroller brugsoplysningerne. Afhængigt af programmet kan du kontrollere, hvor lang tid en person bruger på internettet, hvilke steder han besøgte, spil, som han spillede, og hvis han downloadede noget. Opsæt parametre til brug, så brugerne ikke må gå til bestemte steder.

3.

Klik på faner eller links i programmet, der fører dig til sporingsoplysningerne. Se oplysningerne og tjek hjemmesider, hvor du er usikker ved at gå til dem selv. Gennemgangstid brugt på hvert websted.

Tips og advarsler

  • Intet overvågningsprogram fungerer såvel som i værelset med et barn, mens de udforsker internettet . Lad dit barn vide, at du plejer og tjekker ind på ham for at overvåge hans aktivitet. Overvej at placere computeren i et åbent område, som hele familien bruger, så internetbrug er synlig for alle.
  • Folk overvåger internetforbruget af to hovedårsager: at holde faner på et barn eller en elsket, og sørg for, at medarbejderne ikke spilder for meget tid. Ved at vide, hvilke websteder brugere besøger, holder du kontrol over medarbejderproduktionen og forhindrer dem i at spilde tid på at spille spil eller surfe på internettet. Overvågning af et barns brug forhindrer rovdyr i at få adgang til sit liv gennem chatrum, multi-bruger spil, e-mail eller anden metode. Overvågning er lige så simpelt som at have det rigtige program eller se på det rigtige sted.