Båndbreddekrav til videokonferencer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Videokonferencer har revolutioneret måden virksomhederne driver forretningsmæssigt på at give møder mulighed for at være både mobil og global. Ved hjælp af tovejs audio- og videoteknologi kan klasseværelser forbinde med lærere halvvejs over hele kloden, og militære tropper kan tale med deres familier i udlandet. Der er visse krav til båndbredde, som du skal opfylde for effektivt at deltage i videokonferencer.

Båndbredde pr. Video

En standard video telekonference-video kræver en forbindelse på mindst 384 kilobits per sekund for at give mulighed for 30 billeder pr. Sekund mellemliggende formatforbindelse. En fælles mellemformatforbindelse (CIF) er en specifik videoopløsning svarende til 352 X 288 pixel. Dette er en lille videoformat, der ikke passer til mange virksomheder. For at opnå opløsningsstørrelsen til 4CIF (opløsning 704 X 576 pixel) kræver en forbindelse en båndbredde på 512 kilobits til en langsommere video (mellem 15 og 30 billeder pr. Sekund) eller en båndbredde på 768 kilobits per sekund for præcis 30 billeder pr. Sekund. For at få HD-video med 30 billeder pr. Sekund, er båndbredden to megabits per sekund.

Samtidige videosamtaler

Et firma eller en husstand med mere end en computer kan muligvis lave mere end en videokonference på samme tid . Dette vil ændre, hvor meget båndbredde der er til rådighed for hver video. Hvis netværket f.eks. Kun har en forbindelse på to megabit per sekund, kan du ikke lave to high definition videokonferenceforbindelser. Dette skyldes, at du i alt ville have brug for en forbindelse på to megabit per sekund for at opfylde de to separate tilslutninger på 1 megabit per sekund. Nogle virksomheder overgår behovet for flere videokonferencer ved kun at planlægge en til enhver tid.

Nyt format

Hvert år udvikles nye formater for at reducere båndbreddebehovet til videokonferencer. Virksomheden Polycom vedtog en ny teknologi til videokompression kaldet H.264 video i et forsøg på at reducere disse krav med op til 50 procent. Denne teknologi kan reducere kravene til high-motion high-definition videokonferencer med 512 kilobits per sekund med dvd-kvalitet video på så lavt som 128 kilobits per sekund. Med denne type videoformat og yderligere forbedringer i fremtiden kan dette give flere brugere mulighed for at indarbejde videokonferencer i deres forretnings- og privatliv.