Sådan finder du min Domain Name Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug af kommandoprompt (Windows eller Linux)

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Kør'. En boks vil dukke op. Skriv 'cmd' og tryk 'Enter' på tastaturet for at åbne kommandoprompten.

2.

Skriv 'ipconfig / all' i kommandopromptvinduet. Oplysninger om den lokale lokalnetværksadapter vises.

3.

Se over de oplysninger, der præsenteres af kommandoprompten. Denne information skal vise oplysninger om internetforbindelsen, herunder DNS til computeren.

Brug af netværksforbindelsesmenuen (Windows)

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel.'

2.

Se efter ikonet 'Netværksforbindelser'. Dobbeltklik på dette ikon. Dette vil tage dig til menuen 'Netværksforbindelser'.

3.

Vælg din aktuelle og aktive forbindelse, dvs. den, der for øjeblikket er tilsluttet et netværk. Dobbeltklik på ikonet der svarer til denne forbindelse.

4.

Vælg indstillingen 'Egenskaber' på den viste menu.

5.

Vælg fanen 'Vælg internettet'. Klik på 'Egenskaber' under denne indstilling. Se de oplysninger, der præsenteres for dig. På denne menu vil du se oplysninger om computerens DNS.

Domain Name System, eller DNS, er et system, der bruges til at identificere et computernetværk. DNS'en bruges til at give en person mulighed for at bestemme sted og adresse på computernetværk, uanset hvor i verden de kan være til stede. DNS blev udviklet til at forbinde et domænenavn med en IP. Hvis du leder efter DNS i et Windows- eller Linux-system, kan det findes ved hjælp af computerens kommandopromptsværktøj. Der findes også en alternativ metode til systemer, der kører Windows.