Sådan forbedres en DSL-linje

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kend hastigheden på din internetforbindelse. Åbne en webbrowser og navigere til et websted, der gør det muligt for computerbrugere at kontrollere den eksakte hastighed af din internetforbindelse, herunder upload og downloadhastighed.

2.

Udfør grundlæggende computervedligeholdelse. Opdater din antivirussoftware og udfør en komplet computerscanning for at slette / fjerne virus, som kan forhindre computeren i at udføre til optimal hastighed. Få adgang til værktøjer som 'Diskdefragmentering' og 'Diskoprydning'. For at bruge dem skal du klikke på 'Start', 'Alle programmer', 'Tilbehør' og derefter 'Systemværktøjer.'

3.

Opdater din browser. Klik på 'Hjælp' fanen og se om der er tilgængelige opdateringer. Hvis der er, download og installer dem til din computer. Tøm også cachen og historikken for at forbedre dens ydeevne. Trin kan variere alt efter den web browser, du bruger.

4.

Brug et DSL-filter til alle faxmaskiner, telefonudvidelser eller alarmsystemer. Hvis de ikke filtreres, kan de sænke DSL-linjen. DSL-linjen selv behøver ikke at have et DSL-filter.

5.

Genstart routeren (hvis den er i brug), og se om internetforbindelsens hastighed forbedres. Overvej også at begrænse antallet af computere, der deler forbindelsen.

6.

Kontakt din internetudbyder for at opgradere til en hurtigere service, hvis trinene over din DSL-linies hastighed gør det ikke forbedre. Bemærk at dette kan betyde et ekstra månedligt gebyr.

Tips og advarsler

  • Bemærk, at en langsom computer kan påvirke din download- eller uploadhastighed. Det betyder, at selv om din DSL-linje gør det fint og er hurtigt nok, kan det tage lang tid at indlæse websider og downloade filer / programmer.
  • Hastigheden af ​​en digital abonnentlinje (DSL) afhænger af den service, som din internetudbyder (ISP) tilbyder. En DSL-linje er normalt hurtigere end opkalds- eller satellitforbindelse, selvom din internetudbyder begrænser den internethastighed, du modtager i henhold til den pakke, du abonnerer på. Mange faktorer kan øge eller formindske udførelsen af ​​en DSL-linje, herunder flere brugere, der deler internetforbindelsen, computerens ydeevne eller elektrisk indblanding i nogle tilfælde.