Sådan konfigureres trådløs sikkerhed i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' og åben 'Kontrolpanel'. Vælg 'Netværk og Internet' og klik på 'Netværks- og delingscenter'. Klik på 'Opret forbindelse eller netværk' i venstre panel og vælg 'Konfigurer en trådløs router eller adgangspunkt.'

2.

Klik på 'Næste' for at fortsætte med Trådløs opsætningsguide. Windows forsøger automatisk at finde den trådløse router og forbindelsen.

3.

Skriv en adgangskode i feltet 'Passphrase' for at få Windows til at generere en WPA-sikkerhedsnøgle til dit netværk. Skriv passphrase ned på et sikkert sted for at forhindre, at du bliver låst ud af din netværkskonfiguration.

4.

Klik på 'Næste' og konfigurer yderligere muligheder for dit netværk, f.eks. Fil og printer deling. Klik på 'Næste' for at afslutte den trådløse sikkerhedsopsætning.

5.

Klik på knappen 'Start' og vælg 'Netværk'. Klik på 'Netværk og delingscenter' øverst på skærmen. Tryk på 'Opret forbindelse til et netværk' i venstre rude. Klik på navnet på dit netværk og vælg 'Connect.'

6.

Indtast den adgangskode, du tidligere har konfigureret i sikkerhedsnøglefeltet. Klik på 'Connect' for at oprette forbindelse til netværket. Klik på 'Hjem' og læg et afkrydsningsrute ved siden af ​​'Gem dette netværk' og 'Start denne forbindelse automatisk.' Tryk på 'Luk' og klik på 'X' knappen i højre hjørne af skærmen for at lukke netværk og delingscenter. Din trådløse sikkerhed er konfigureret.

Trådløse netværk giver bekvemmeligheden af ​​mobilitet, når du arbejder på din bærbare computer. På grund af den type information, der kan overføres via en trådløs forbindelse, er det vigtigt at oprette trådløs sikkerhed for at forhindre uautoriseret adgang til dit trådløse netværk. Microsoft Windows giver en trådløs installationsguide med operativsystemet, så du kan konfigurere din trådløse sikkerhed og beskytte oplysningerne på dit netværk med en adgangskode eller sikkerhedsnøgle. Når trådløs sikkerhed er oprettet, kræver enheder adgangskoden, før de opretter forbindelse til netværket.