Sådan udskifter du et DSL-modem og nulstiller en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk alle programmer og sluk computeren.

2.

Pak det nye DSL-modem ud. Tag den ene ende af Ethernet-ledningen (ligner en større telefonforbindelse) og sæt den i den del, der er mærket 'Internet' på dit DSL-modem. Tilslut den anden ende af Ethernet-ledningen til routeren, der er mærket 'Internet'.

3.

Slut den ene ende af telefonledningen til bagsiden af ​​dit nye DSL-modem, og tilslut den anden ende i din nærmeste telefonstikkontakt.

4.

Tryk på routerens nulstillingsknap og hold den nede i 30 sekunder. Tag stikket ud af stikkontakten, mens du stadig trykker på nulstillingsknappen.

5.

Genstart computeren og sæt routeren igen i stikkontakten.

6.

Åbn din internetbrowser på din computer (Internet Explorer) og få adgang til et websted for at kontrollere, om du har forbindelse til internettet.

Hvis du har valgt at opgradere eller købe et andet modem, skal du muligvis nulstille routeren. Når den nulstilles, kan den eksisterende router kommunikere med det nye modem. Processen med at nulstille routeren og udskifte modemet kræver ikke, at du kontakter din internetudbyderes tekniske supportafdeling. Kontakt din internetudbyder først, før du køber eller henter et nyt DSL-modem for at sikre kompatibilitet.