Hvad er forskellen mellem en trådløs router og et trådløst modem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløst modem

Et modem er en nødvendig enhed, som forbinder din computer med internettet via en internetudbyder (ISP). Du skal blot tilslutte modemet og forbinde det til din computer via en ethernet-kabel, og du kan få online. Trådløse modemmer er dem, der virker uden at det er nødvendigt med ledninger; For eksempel kan en mobiltelefon blive et trådløst modem ved at oprette forbindelse til din computer og bruge det trådløse signal til at surfe på internettet.

Trådløs router

En router forbinder to eller flere computere til et netværk, hvilket tillader alle tilsluttede enheder at få adgang til internettet via et signal. For eksempel, hvis du har tre computere i dit hjem, kan de alle forbinde via et internet signal via en router. Trådløse routere er meget populære, da de giver dig mulighed for at forbinde mange enheder, der ikke er i samme rum (dvs. en ovenpå og en nedenunder).

Større forskelle

Hovedforskellen mellem et trådløst modem og en trådløs router er, at de gør to separate ting. Det trådløse modem forbinder din computer med internettet, mens den trådløse router tillader mange enheder at dele det samme internet-signal. Du kan bruge en uden at bruge den anden, da hver enhed har sit eget formål. Tilslutning til internettet med trådløs teknologi er normen. I stedet for at klumpede ledninger kommer i vejen, behøver du kun en trådløs router og et modem til at forbinde. Så det er nøglen at kende forskellen mellem disse to teknologier.