Kan du sætte to routere på en kabel internetforbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Parallel forbindelse

Parallelle forbindelser bruges, hvis to adresser er tilgængelige fra internetudbyderen, og de to tjenester skal være uafhængige. Tilslut WAN-porten eller internetporten på hver router til en Ethernet-switch eller hub. Tilslut omskifteren eller navet til kabelmodemet, og hver router vil selv erhverve sin egen adresse. Hver router kan styres uden at forstyrre den anden router.

Serieforbindelse

Hvis de to routere vil styres af samme organisation, de kan tilsluttes i en serie. Tilslut WAN eller Internet-porten til en eller routerne til kabelmodemet. Dette bliver den dominerende router. Tilslut WAN eller Internet-porten til den anden router til en af LAN-portene på den første router.

Trådløs og kablet

Hvis en af ​​routerne er trådløs og den ene ikke er, skal den trådløse router bruges som den dominerende router. Tilslutninger bag den sekundære router har en ekstra niveau af sikkerhed for at beskytte dem mod rogue trådløs trafik. Der er to måder at sætte to routere på et kabelmodem. De kan sættes parallelt eller som en serie. Serieforbindelser behøver ikke nogen aftale med internetudbyderen.