Sådan organiseres netværkskabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug farve til visuelt at organisere netværkskabler. Ved at angive en farve til en bestemt type enhed, kan du med et overblik fortælle hvilken type enhed dit kabel er tilsluttet. For eksempel kan du bruge blå CAT 5 kabler til dine stationære computere og et hvidt kabel til din printer.

2.

Brug etiketter til at identificere enkelte kabler. Håndholdte etiketproducenter gør pæne, letlæselige etiketter, men en foldet notat eller maskebånd kan tjene samme formål.

Brug kabelbånd til at binde din kabler sammen i pæne bundter. For optimale resultater, brug en slips hver 10 til 12 inches. Nylonkabelbånd er et populært værktøj med netværksprofessionelle, da de er billige, kommer i alle størrelser og gør det nemt at binde sammen kabler af kabler. De fleste nylonkabelbånd er ikke justerbare, når de er strammet, og de skal skæres af for at blive fjernet.

4.

Pakning af kabler ved hjælp af en wiretråd er et alternativ til ved hjælp af kabelbånd. De fleste forbrugswirer ligner plastrør med en spalt ned i midten. Nogle trådindpakninger kræver brug af en applikator til at binde kabler sammen.

5.

Skjul dine bundtede kabler ved hjælp af et kabelorganiseringssystem. De fleste kabel arrangører ligner en plastik boks, der er åben i begge ender med plads i midten for kablerne. Kabel arrangører kommer i alle størrelser og farver, og nogle kan males for at matche dit rums indretning.

Tips og advarsler

  • Hvis du forventer at have For at unplugge eller flytte dine enheder i fremtiden skal du binde dine kabler løst med et krog og loopbåndsbånd. Slipsbånd er dyrere end nylonbånd, men er lettere at bruge og kan let tændes og tages af, hvilket gør De er ideelle til mindre permanent kabelsituationer.
  • Forsøg ikke at skjule kabler ved at placere dem under et tæppe eller andet varmepåfyldningsobjekt, da det medfører brandfare.
  • På trods af den voksende popularitet af trådløse netværk er kablet netværk stadig en grundpille i mange forretnings- og hjemmenetværker på grund af dets lave omkostninger, nem installation og sikkerhed. Men kabler kan være svære at klare og kan nemt ende som et sammenbrudt rod. Organisering af netværkskablerne er en nem opgave, der gør dit netværk meget nemmere at håndtere og fejlfinding, hvis der opstår et problem.