Adgang blev nægtet, når jeg sluttede min pc til en Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn panelet Deling af præferencer på den Macintosh, der bruges til at dele filer. Sørg for, at 'Fildeling' er markeret på venstre side, og klik på ordene 'Fildeling' for at vælge det.

2.

Klik på knappen 'Valg' , og kontroller, at afkrydsningsfeltet 'Del filer og mapper, der bruger SMB (Windows)', er markeret. Aktivér brugerkonti, der bruges til at få adgang til Windows-fildeling, og klik derefter på 'Udført'.

3.

Vælg de mapper, du vil dele til Windows-computeren under 'Delt mapper. ' Klik på knappen '+' under 'Delte mapper' for at tilføje en mappe, der ikke allerede er på listen. Hvis brugerkontoen på Windows-computeren ikke er angivet under 'Brugere', klikker du på knappen '+' under 'Brugere' og tilføjer denne bruger til listen. Vælg 'Læs og skriv' eller 'Kun læsning' fra de højre valgmuligheder, som det passer til, hvilke tilladelser du ønsker at have på Windows-computeren.

4.

Opret forbindelse fra din Windows-computer til Macintosh. Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse, skal du bekræfte, at du bruger den korrekte adgangskode, hvis den er gemt på din Windows-maskine.

Tips og advarsler

  • Overvej Brug af gæstedeling, hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse til din Macintosh. Gæstedeling er slået til ved at vælge 'Alle' -brugeren og indstille tilladelser til 'Læs og skrive' eller 'Kun læsning'. Dette giver adgang til alle, der kan nå din Macintosh via det lokale netværk (og muligvis internettet, hvis det allerede er oprettet i din router). Dette er imidlertid et nyttigt arbejde, når du henter filer hurtigt, og et netværksproblem forstyrrer adgang til adgangskoden. Slå gæsterne fri, straks efter at du er færdig med at bruge den.
  • Macintosh-computere kan bruges som filservere til Windows-computere, men der skal træffes flere skridt for at sikre, at processen fungerer glat. De mest almindelige årsager til fejl forsømmer at aktivere Windows-fildeling og ikke oprette korrekte tilladelser til autoriserede brugere.