Sådan Wire mit hjem til DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem antallet af værelser, hvor du vil have DSL-service til rådighed. De fleste routere leveres med en fire-port switch, der er forudinstalleret i modemet. Hvis du 'kører Internet' til fem eller flere steder, skal du bruge en switch.

2.

Installer Ethernet-kabler fra samme sted som modem, router og omskifter (hvis havde brug for). Der findes tre primære typer af Ethernet-kabler: CAT5, CAT5e og CAT6. Både CAT5e og CAT6 kabler forhindrer 'cross talk' i linjen. Den eneste forskel mellem de to er målerens ledning. Brug CAT6, hvis du planlægger at installere et gigabit-netværk. Ellers er CAT5e tilstrækkeligt.

3.

Installer Ethernet-stik på hvert sted. Ethernet-stik giver et renere udseende til installationen. Brug disse jacks til at køre et Ethernet-kabel til computeren.

4.

Installer et kabel fra porten på modemet til internetporten på routeren. Dette gør det muligt for routeren at hente internet-signalet fra DSL-modemet. Hvis du bruger en switch, relæer routeren også signalet til kontakten.

5.

Slut en standard telefonlinje fra telefonstikket til DSL-modemet. Dette gør det muligt for DSL-modemet at modtage signalet over telefonlinjen. Hvis et filter er installeret, skal du sørge for, at telefonledningen er tilsluttet den ufiltrerede del af enheden. I de fleste tilfælde er denne ufiltrerede del mærket som 'DSL'.

Tips og advarsler

  • Kablede netværk kræver ikke adgangskode for at få adgang til internettet . Forældre vil måske overveje at få en router, der har forældrekontrol indbygget i enheden.
  • Digital abonnentlinje eller DSL er et alternativ til opkaldstjeneste. Det giver dig mulighed for at få adgang til internettet via en telefonlinje, mens du stadig kan bruge telefonopkald. Mange DSL-brugere installerer trådløse netværk, så de kan få adgang til internettet på flere computere. Selv om dette fjerner besværet med ledninger, kan det være bedre at installere en kabelforbindelse som f.eks. DSL.