Sådan deaktiveres alt WAN på Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få adgang til Linksys GUI (Graphic User Interface) ved at indtaste '192.168.0.1' i en webbrowser. Når login-skærmen vises, skal du indtaste 'admin' i brugernavnet og lade feltet med adgangskode være tomt. Dette er standard loginoplysninger. Hvis du tidligere har ændret dette, skal du bruge dine personlige loginoplysninger for at få adgang til routerindstillingerne.

2.

Klik på hyperlinket 'Opsætning' og klik derefter på hyperlinket 'Grundlæggende opsætning' for at få adgang til routerens DHCP-indstillinger. DHCP tildeler en unik IP-adresse til hver computer, der er tilsluttet WAN, så hver computer kan få adgang til internettet. Deaktivering af DHCP deaktiverer WAN, fordi der ikke er nogen computer tilsluttet netværket via Ethernet-kabel eller trådløst etablere en IP-adresse for at få adgang til internettet.

3.

Find GUI-sektionen med titlen 'Network Address Server Settings (DHCP)' og deaktiver DHCP-serveren ved at vælge

Vælg 'Opdater indstillinger' for at gemme den nye router konfiguration.

Tips og advarsler

  • De angivne trin giver dig mulighed for at tænde WAN-forbindelsen igen via en hvilken som helst computer, der er tilsluttet routeren, ved at få adgang til GUI'en og dreje DHCP-serveren igen. Men hvis du har nem adgang t o routeren kan du også deaktivere evnen til at bruge internettet via WAN ved at trække Ethernet-kablet ud af WAN-porten på bagsiden af ​​Linksys-routeren. Dette fjerner signalet, der går til routeren. For at genoprette internetforbindelse skal du have fysisk adgang til routeren.
  • WAN (Wide Area Network) på Linksys trådløse routere giver alle computere i dit hjem eller kontor mulighed for at oprette forbindelse til en central internetforbindelse via routerens internetforbindelse til modemet. I nogle tilfælde kan administrator af et internet netværk vil måske deaktivere routerens evne til at deaktivere WAN-forbindelsen, så routeren kan bruges som en switch eller 'intranet' uden adgang til internettet.